Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πλήθος κόσμου στην φιλανθρωπική εκδήλωση του συλλόγου ΄Μαζί για τον Άνθρωπο' προς τιμήν του ιδρύματος 'Το Σπίτι του Ηθοποιού' (φωτογραφίες - 3 βίντεο)

Σε μια αίθουσα που έσφυζε από κόσμο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/3 η φιλανθρωπική εκδήλωση του συλλόγου ‘Μαζί για τον Άνθρωπο’ προς ενίσχυση του ιδρύματος ‘Το Σπίτι του Ηθοποιού’.

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η προσέλευση ήταν αθρόα και η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού πλήθος εκλεκτών συμπολιτών μας έδωσε δυναμικό παρόν συμβάλλοντας και ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου, στέλνοντας παράλληλα ηχηρά μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η πρόεδρος κ. Καλαφάτη Κυριακή στον  χαιρετισμό της έκανε μια σύντομη αποτίμηση και αναδρομή στη δεκαετή προσφορά του συλλόγου τόσο στην τοπική κοινωνία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παροχή ποικιλόμορφης βοήθειας σε 160 και πλέον οικογένειες τα τελευταία Χριστούγεννα, όσο και μέσω των ετήσιων εκδηλώσεων που διοργανώνονται ανελλιπώς τα τελευταία 9 χρόνια προς τιμήν και ενίσχυση ιδρυμάτων, φορέων και προσωπικοτήτων με πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα.*

Προσθέτουμε κι εμείς ένα λιθαράκι σε αυτό που, όπως και άλλοτε έχω πει, είναι έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωποανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καλαφάτη.

Στη συνέχεια εξήγησε με τρόπο γλαφυρό και αναλυτικό τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή του ιδρύματος ‘Σπίτι του Ηθοποιού’ για την φετινή εκδήλωση, παρουσίασε το πλουσιότατο βιογραφικό και κοινωφελές έργο της προέδρου του κ. Άννας Φόνσου αλλά κυρίως μας αποκάλυψε τι κρύβεται πίσω από τα λαμπερά φώτα και την εφήμερη δόξα, όπου ο ηθοποιός-άνθρωπος αντιμετωπίζει ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.

Μέσα σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα η πρόεδρος του ιδρύματος ‘Το Σπίτι του Ηθοποιού’ κ. Άννα Φόνσου αρχικά εξήρε, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας,  το ρόλο και την αξία της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία λέγοντας χαρακτηριστικά πως ‘όσο πιο ψηλά βρίσκεται η γυναίκα τόσο πιο καλλιεργημένη και δίκαιη είναι μια κοινωνία’. Στη συνέχεια μίλησε για τον δύσβατο και επίπονο δρόμο που έχει διανύσει επί 27 συναπτά έτη για να πάρει σάρκα και οστά το μεγάλο της όνειρο, η δημιουργία του ιδρύματος ‘Σπίτι του Ηθοποιού’. Ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της με την ευχή-προτροπή ‘το εγώ να γίνει εμείς’.

Η πρόεδρος κ.Καλαφάτη και το Διοικητικό Συμβούλιο (Τσούπρου Α., Σχοινά Δ., Καρατζίδου Δ., Παπάρα Ν., Σιδέρη Α., Στεργίου Κ.) προσέφεραν στην κ. Φόνσου ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, τιμώντας με τη σειρά τους την ημέρα της γυναίκας, ένα αναμνηστικό που απεικόνιζε την είσοδο του ιδρύματος με τα διακριτικά του συλλόγου ‘Μαζί για τον Άνθρωπο’ κι ένα συμβολικό χρηματικό ποσό προς ενίσχυση των τρεχουσών αναγκών του ιδρύματος.

Όταν στηρίζουμε τη τέχνη, στηρίζουμε τον πολιτισμό και τον άνθρωπο’ σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του ιδρύματος κ. Παπουτσής. Τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας μετέφερε ο πατήρ Χαράλαμπος από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Κηπουπόλεως, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Φιλίππου, αφού καυτηρίασε την απουσία της πολιτείας και συνεχάρη την κ. Καλαφάτη για τις δραστηριότητες του συλλόγου, ‘υποκλίθηκε’ στη κ. Φόνσου που ‘δίνει τα πάντα κι έκανε αγώνα ζωής’ τη δημιουργία του εν λόγω ιδρύματος.

Εκτός των άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο δικηγόρος και πρώην υπ. Δήμαρχος κ. Μπάμπης Καλαφάτης, ο τέως Δήμαρχος κ. Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι κ. Φιλίππου και κ. Πουλογιαννοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Απολλωνάτος, κ. Φιλίππου Βασίλης, κ. Λάππας, κ. Κυριάκος Χρήστος, κ. Δημητρίου Σοφία και κ. Αγγελοπούλου, ο πρόεδρος της τ.ο. Νέας Δημοκρατίας κ. Χριστόπουλος, ο αντιπρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου Αγίας Τριάδος κ. Σπυριδωνίδης, εκ μέρους της ενοριακής δράσης Αγίας Τριάδος η κυρίες Βασάκου και Νόνα, ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης λογοτεχνών κ. Σαββάκης, ο πατήρ Γεώργιος από την Παναγίτσα Κηπουπόλεως μαζί με την κ. Λαμπαδιάρη και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της ενοριακής δράσης, η κ. Παπαδοπούλου Λιλίκα εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου κυριών και δεσποινίδων και πλήθος εκλεκτών συμπολιτών μας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη φιλόξενη αίθουσα του εστιατορίου La Scala, το οποίο συνδράμει με κάθε τρόπο, ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς, στο κοινωφελές έργο του συλλόγου από ιδρύσεώς του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους του γνωστού σε όλους τραγουδιού-σφραγίδα για τους Έλληνες ηθοποιούς ‘Ηθοποιός σημαίνει Φως’.

*Παλαιότερες εκδηλώσεις : Στέλιος Κυμπουρόπουλος [ο πρώτος σημαιοφόρος με αμαξίδιο – ψυχολόγος] 2014, Σύλλογος ‘Φλόγα’ 2013, Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’ 2012, Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού ‘Η Αγκαλιά’ 2011, πρώτη μαμα SOS κα Αντωνοπούλου 2010, ‘Κιβωτός’ 2009, ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ 2008, τοπικοί φιλανθρωπικοί σύλλογοι 2007.


Ακολουθεί πλήρες φωτορεπορτάζ και βίντεο από την εκδήλωση.





 

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου